Lomaherkkuja

Olen lomamatkalla Ranskassa. Rakastan herkkuja, mutta ranskalaiset herkut sisältävät usein maitoa. Muu perhe nauttii ravintoloissa jälkiruoaksi mm. suklaamoussea, creme bruleeta ja tiramisua, mutta niitä en harmiksi voi syödä.

Maidottomia herkkuja kuitenkin löytyy ruokakaupasta paljonkin, mutta keräsin tähän muutaman oman suosikkini.

Speculoos "keksitahna" on yksi kesto tuliainen Ranskasta 😊 Se on niiiiin hyvää, että sitä voi syödä suoraan purkistakin 🙈 Mutta se sopii hyvin esim. maidottoman vaniljajäätelön kanssa.


Tykkäsin pienenä kovasti Carambar Caramel karkeista (ennen maitoallergian puhkeamista). Niissä on maitoa, mutta myöhemmin on tullut myyntiin mm. Carambar Crazy Mix sekä Carambar X'treme, jotka eivät sisällä maitoa (tuoteselostuksessa lukee, että saattaa sisältää maitoa). Ne eivät vedä vertoja originaleille, mutta ovat hyviä.


Suosikki herkkuni on suklaa ja löysin kaupasta montakin maidotonta luomusuklaalevyä (huom! monet saattavat sisältää maitoa). Maistiaiaiksi ostin erittäin tumman suklaan sekä vähän minttua sisältävän. Hyvältä maistuivat molemmat!


Yksi suosikeistani Suomessakin ovat suklaariisikakut. Niitä löytyy täällä kaupasta luomuhyllystä. Super hyviä 😊 Helposti menee pussi kerralla 😊



Herkullista kesää 😍

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Epipen suojapakkaukset

Paras kaakao

Viiniä maidon kera