Maitotuotteet kosmetiikassa

Maitotuotteita käytetään jonkin verran hygienia-, ihonhoito- ja meikkituotteissa. Luonnonkosmetiikkaa myydään nykyään entistä enemmän, mutta maitoallergikon kannattaa huomioida, että luonnonkosmetiikassa käytettäviin raaka-aineisiin kuuluu mm. maito. Mikäli luonnonkosmetiikka kiinnostaa, kannattaa tuotteen ainesosaluettelo lukea tarkasti läpi. Sanat, joita maitoallergisen kannattaa etsiä ovat:

lac (maito)
milk (maito)
caprae lac (vuohenmaito)
colostrum (ternimaito)
glycoproteins (heraproteiini)
lactose (laktoosi)
casein (kaseiini)
hera


Näillä ainesosilla on ihoa hoitava ominaisuus, ja niitä käytetään kosmetiikkateollisuudessa.


Luonnonkosmetiikka ei ole sama asia kuin vegaaninen kosmetiikka. Vegaaninen kosmetiikka sopii maitoallergiselle, koska siinä ei saa käyttää laisinkaan eläinperäisiä raaka-aineita. Vegaanisen kosmetiikan määrä on kasvanut huomattavasti viime aikoina.


Vegaanikosmetiikka tuotemerkkejä ovat esimerkiksi:

Urtekram
Sante
Evolve
Whamisa
Rabbit Mama


Alla lista nettikaupoista, jotka myyvät vegaani kosmetiikkaa:

Hillankauppa
Eleven
Ecco-verde
Houseoforganic
Natural goods company
Senja cosmetics
Naturelle

Vegaanisissa kosmetiikkatuotteissa lukee, että ne ovat vegaanisia, tai että ne eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Moni muukin tuote saattaa olla vegaaninen, vaikka sitä ei ole erikseen tuotteeseen merkitty. Monet yritykset kehittävät tuotteitaan niin, että eläinperäiset ainesosat saataisiin korvattua mm. kasvipohjaisilla raaka-aineilla. Tuoteselostukset kannattaa lukea aina tarkkaan ennen ostoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Epipen suojapakkaukset

Paras kaakao

Viiniä maidon kera