Paras kaakao



Mainitsin jossain kirjoituksessa siitä, että en ole juonut kaurajuomaa "ruokajuomana" sen jälkeen, kun maitoallergiani todettiin 15 vuotta sitten. Syön kalsiumtabletteja, jotta saan päivässä tarvittavan kalsiummäärän. Kalsiumtabletit kuitenkin unohtuvat usein ja ottaisin kalsiumin mieluummin ruoan mukana kuin tabletteina.


Aikuisen tulisi saada kalsiumia 800 mg päivässä. Lapsilla ja raskaana olevilla määrä on 1200 mg. Tutkin viime kesänä eri ruoka-aineita, joista saisi paljon kalsiumia maidon sijaan. Näitä ovat mm. lehti- ja parsakaali, valkoiset ja punaiset pavut, seesaminsiemenet ja appelsiini. Näitä tuotteita tulisi kuitenkin syödä aika paljon, jotta tarvittava kalsiummäärä tulisi täyteen.


Viime viikolla ostin erilaisia kaurajuomia testimielessä. Ainakin Oatlyn kaurajuomissa on saman verran kalsiumia kuin tavallisessa maidossa, eli 120 mg/100 ml. En ole vielä maistanut juomia "maitona" vaan tein niistä kaakaota. Ajatuksena se, että voisin saada osan kalsiumista kaurajuomasta, jotta voin vähentää kalsiumtablettien käyttöä. Jos haluaa kaiken kalsiumin kaurajuomasta, tulee sitä juoda n. 7 dl päivässä.



Ostin Oatlyn Deluxe sekä Mellan kaurajuomat. Deluxe kaurajuomassa on rasvaa 2,8 %, eli aika paljon (täysmaidon rasvapitoisuus on vielä enemmän, 3,5 %) ja Mellan kaurajuomassa saman verran kuin kevytmaidossa, eli 1,5 %.


Tein tällä kertaa kylmää kaakaota. Käytin O’Boy Original kaakaota, joka on maidotonta. Kaakaojauho sekoittuu aluksi molempiin kaurajuomiin vähän huonosti, mutta kun tarpeeksi sekoittaa, niin jauho liukenee. Molemmista tulee hyviä, mutta Deluxe kaurajuomasta tehty on huomattavasti maistuvampi ja täyteläisempi, enemmän oikean kaakaon makuinen ja tuntuinen.


Pidän myös Oatlyn suklaa kaurajuomasta sekä Valion Oddlygood tummasta kaakaojuomasta, mutta sanoisin, että Deluxe kaurajuomasta tehty on paras. Oatlyn suklaa kaurajuomaa ja Valion Oddlygood tumma kaakaojuomaa saa pienissä 2,5 dl pakkauksissa, jolloin ne on helppo ottaa mukaan välipalajuomaksi :-)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Epipen suojapakkaukset

Viiniä maidon kera