Täydellinen brunssikokemus

Kahviloissa käyminen on välillä aika hankalaa maitoallergisena. Ei tahdo oikein löytyä mitään syötävää, ei suolaista eikä makeaa. Onneksi nykyään on jo aika laaja valikoima vegaanituotteita, jotka saattavat sopia. Brunssi saattaa joskus jäädä todella suppeaksi, koska moni ruoista sisältää maitoa. Näin ei onneksi ole kuitenkaan Peroba Cafessa.

Peroba Cafe on ihana, viihtyisä pieni kahvila 100 vuotta vanhassa huvilassa Espoon Leppävaarassa. Omalta osaltani kahvilan tekee erityiseksi se, miten suurella sydämellä ja ammattitaidolla he hoitavat allergisia asiakkaita. Olen käynyt Peroba Cafessa kaksi kertaa brunssilla ja saanut vatsani täyteen ihanilla herkuilla ilman maitotuotteita ja pähkinää. 


Kävin kahvilassa ensimmäisen kerran viime syksynä kavereiden kanssa. Soitin kahvilaan etukäteen ja kerroin, että olemme tulossa, ja että minulla on mm. hengenvaarallinen maitoproteiiniallergia. Hetken päästä puhelimessa olikin kahvilan kokki, jonka kanssa kävimme läpi allergialistani. Jo keskustelu kokin kanssa herätti luottamukseni paikkaa kohtaan. Hän ymmärsi heti mistä on kysymys ja mitä asioita tulee ottaa huomioon.


Viime viikonloppuna kävin Peroba Cafessa uudemman kerran brunssilla. Olin soittanut kahvilaan taas etukäteen ja kertonut allergioistani. Kun saavuin paikalle, eräs kahvilan henkilökunnasta kävi kanssani koko brunssimenun läpi ja kertoi mitkä tarjottavat ovat sellaisia, joita voin ottaa ja mitä en. Hän kertoi, että kokki tekee minulle erikseen omat annokset niistä tarjottavista, jotka sisältävät maitoa ja ne tuodaan minulle suoraan pöytään. Peroban brunssilistaan on jo valmiiksi merkattu mitkä tuotteista ovat maidottomia, joka tietenkin helpottaa allergikkoja jo merkittävästi. Lisäksi he ovat merkanneet listaan, mikäli tuote on gluteeniton, laktoositon tai munaton. 


Kävin ensin hakemassa niitä tarjottavia mitä pystyin tarjoilupöydästä syömään, mutta onneksi en ottanut syötävää ihan hirveän paljon, koska ei mennyt aikaakaan, kun omaan pöytään rupesi ilmestymään mitä herkullisempia ruokia. Sain mm. maidottoman munakkaan, jossa oli kirsikkatomaatteja ja rucolaa, porkkanakakun sekä pannukakkuja kermavaahdolla, hillolla ja mustikoilla. Kaikki tarjoilut olivat suussa sulavia ja niin herkullisen näköisiä. 


Peroba Cafe on aivan ihana paikka nautiskella brunssista ilman, että joutuu miettimään, onko ruokia turvallista syödä. Suosittelen ehdottomasti käymään! Ja allergioista kannattaa tosiaan ilmoittaa kahvilaan jo etukäteen, niin keittiö osaa valmistautua. 

Missä ravintolassa/kahvilassa olet itse saanut hyvää palvelua allergisena?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Epipen suojapakkaukset

Paras kaakao

Viiniä maidon kera