Alleduuri

Hymyilevä Iitu Haavisto - kahvila Alleduurin omistaja - tulee meitä iloisesti vastaan ovelle, kun odottelemme klo 11.00 kahvilan avautumista. Olen jo pitkään halunnut käydä Alleduurissa ja nyt siihen tuli sopiva tilaisuus perheeni kanssaTampereella käydessämme. Kahvilassa on ihana tunnelma, se on sisustettu kauniisti, se on kodikas ja valoisa. 


Alleduuri on kahvila ja pitopalvelu, joka on erikoistunut erikoisruokavalioihin. Kahvilassa myytävät tuotteet eivät sisällä maitoa, pähkinää, kananmunaa, vehnää, ohraa, ruista tai kalaa. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja monet tuotteista sopivat vegaaneille. Kahvilassa myydään sekä suolaista että makeaa. Osan tuotteista kahvila valmistaa itse omassa keittiössään ja osan valmistavat tarkoin valitut yhteistyökumppanit, jotka takaavat tuotteiden olevan Alleduurin standardien mukaisia.


Ostamme perheellemme monta erilaista makeaa tuotetta maistiaisiksi. Juuri leivotut, vielä lämpimät mustikkapullat ovat suussa sulavia ja katoavat nopeasti lautaselta. Myös mm. mustikkakakku kermavaahdolla sekä omenapiirakka sokerikuorrutuksella ovat mielettömän hyviä. Mistään tuotteista eivät mieheni tai lapseni huomaa, että ne ovat gluteenittomia ja maidottomia. 


Kahvilassa myydään ihania mehuja, paikallisia limonadeja sekä mm. Dammenbergin suklaita. 


Alleduurista pois lähtiessämme minulle tulee haikea olo; tämän pirteän kahvilan takia hieman harmittaa, ettemme asu Tampereella. Lohduttaudun kuitenkin pian optimismilla: ehkä Iitu tai hänen kaltaisensa vielä joku päivä aloittaa tämän tyyppisen kahvilatoiminnan myös pääkaupunkiseudulla. 😉


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Epipen suojapakkaukset

Paras kaakao

Viiniä maidon kera